FOCUS. CAP DE SETMANA PRINCIPAL

Enguany comencem el festival amb molta força. els dies divendres 6, dissabte 7 i diumenge 8 tindrà lloc Focus, el cap de setmana principal del festival on hem  concentrat tota una sèrie d'activitats vinculades als treballs exposats. Tres dies per conèixer i gaudir de les propostes de La Nuu 2023 per tal de viure el festival amb tota la seva intensitat.

espai Screen. els assistents podran gaudir de la retrospectiva que recull de tots els treballs seleccionats durant totes les convocatòries. Els guanyadors de les edicions han estat els fotògrafs Victor Baladoch, Yurian Quintanas, Eugeni Gay i Ainhoa Valle. ( sala de tines del Celler)

Divendres 5 d'octubre

20.00h

Obertura inaugural

 

 

plaça del celler

20.30h

 Xerrada performativa de la fotògrafa Mariela Sancari 

 

 

 

 

plaça del celler

21.30h

Actuació del grup de dansa Liant la Troca

Plaça del Celler

22.30h

Música amb Shake a leg Djs

Plaça del Celler

Dissabte 7 d'octubre

10.00h – 20.00h

Altramentditphotobook. Thousandfold Photobook Fair.

Aquets petita fira del llibre és una proposta nova d’enguany i comença amb el recolzament d’importants editorial europees com DieNacht , The Angry Bat i The Witty Books, Ediciones Anómalas i Ediciones Posibles entre d'altres. Amb aquesta nova secció es vol mostrar l’avantguarda fotogràfica europea en format llibre i  les editorials que la lideren. El públic assistent podrà mirar, tocar i conèixer la creació fotogràfica i el disseny de llibres més actuals.

Altramentditphotobook. Fira del llibre de fotografia de Rubí està organitzat per l'Associació dienacht.  https://dienacht.eu/thousandfold? 

 

Plaça Del Celler

11.30h

visita guiada. el director, carles mercader i el director artístic david molina realitzen, al llarg del tot el mes d’octubre, diferents visites guiades tot seguint les diferents obres exposades al carrer.

la creació i la transmissió de coneixement són, juntament amb el gruix expositiu del festival, l’eix vertebrador de l’acció cultural que porta a terme la nuu. entre les diferents activitats pedagògiques que es programen, les visites guiades han esdevingut un dels actius més importants de la nuu i alhora una de les seccions més valorades pel públic assistent.

sortida antiga estació

12.00h – 15.00h

Vermut, música i fotografia.

DJ’S ACME and Co.

Zona de bar gastronomia i beguda per dinamitzar la jornada

La Cultura també és oci i lloc de trobada. Entre totes les activitats programades també tindrem temps per escoltar la proposta dels DJ'S ACME and Co tot fent un mos o prenent un refrigeri. Un espai de refugi i descans per recuperar energies i continuar a la tarda.

 

Plaça del Celler

13.30h

 

 

Teo Vázquez: els rostres de la ciutat. El fotògraf ens parlarà del procés de creació de la seva intervenció a La Nuu als barris. Els rostres de la ciutat. També presentarà la seva última publicació, el llibre "Kafteji"

El rostres de la ciutat és un projecte d’art contextual de situació, intervenció i participació ciutadana que neix amb la voluntat de dur la cultura més enllà del centre de la ciutat.

La Nuu als barris  és un acció del mateix festival que s’inicia enguany però amb intenció de ser reproduïda a diferents barris de la ciutat de Rubí. Un per a cada edició. Aquest any comença aquesta experiència al barri de Les Torres .

 

Plaça del Celler

17.00h

Isaac Flores. Identitats vàlides. Xerrada del autor.

«Identitats vàlides» és una mostra de l'obra fotogràfica d'Isaac Flores sobre l'escena queer de Barcelona. Està configurada per imatges que van de l'any 2018 al 2020, centrades en l'art del drag, el transformisme i la dissidència sexual.

El projecte va prendre forma de manera espontània, no intencionada: l'Isaac s'emportava la càmera analògica en les seves sortides nocturnes del Raval i el «Gaixample», on va començar a captar les escenes i les persones que configuren el seu projecte. El pas següent, un cop pren consciència de la importància d'aquestes imatges, va consistir a realitzar sessions fotogràfiques en exteriors, amb llum natural, aplicant la metodologia de la fotografia clàssica i la fotografia de moda, i combinant diferents formats (digital, analògic i amb càmera Polaroid).

«Identitats vàlides» busca ser una denúncia i un toc d'atenció contra la intolerància i l'odi que reben les persones del col·lectiu LGTBIQ+ per la seva forma de ser, d'estimar i d'expressar-se.

El treball va guanyar el premi joves fotògraf(e)s de Catalunya convocat pel Centre de la imatge INSPAI.

Plaça del Celler

18.00h

David Gozálvez: Mai no hem estat moderns. Bruno Latour i els objectes. Xerrada impartida pel filòsof David Gozálvez al voltant del leitmotiv de La Nuu 2023.

David Gozálvez (30 d’Agost 1991, Rubí).

Graduat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb menció en Filosofia teòrica i pràctica. Màster en Formació del professorat (Universitat de Barcelona) i actualment finalitzant el Màster en Filosofia pels reptes del Món Contemporani (Universitat Oberta de Catalunya).

Actualment, treballa com a professor de Filosofia a un institut i forma part del projecte de divulgació filosòfica: Filosofía para Pingüinos. Les seves investigacions filosòfiques sempre han girat entorn la frontera simbòlica i la dissolució entre els límits de la natura i la tècnica. El seu interès principal es centra  en les conseqüències epistemològiques, ontològiques, estètiques i polítiques que es deriven de la nostra co-relació amb la tecnologia.

 

Plaça Del Celler

19.30h

Tomàs Alcoverro. Diari de Beirut. Conferència del periodista Tomàs Alcoverro sobre la situació actual del Líban. Acte en relació a la instal·lació de la fotògrafa de Beirut Manal Abu-Shaheen.

Tomàs Alcoverro Barcelona (1940) és un periodista espanyol Corresponsal a l'Orient Mitjà del diari català La Vanguardia des del 1970.

Des del 1970 resideix a Beirut, des d'on ha publicat més de set mil cròniques per a la secció d'Internacional de La Vanguardia.

Al llarg de tres dècades de presència ininterrompuda a l'Orient Mitjà com a reporter de guerra i enviat especial, Tomàs Alcoverro ha seguit els esdeveniments més importants ocorreguts en aquesta part del món.

Entre les seves publicacions destaquen Espejismos de Oriente, La nòria de Beirut i Un barceloní a Beirut

Plaça Del Celler

20.30h

Fotollibre i disseny. Xerrada col·loqui amb els dissenyadors eslovens Anjia Delbello, Aljaz Vesel, el fotògraf taiwanès Simon Chang resident a Ljubljana i el director artístic de La Nuu David Molina Gadea.

Plaça Del Celler

21.30h

Recital poètic d’Eva Vaz amb la actuació de la ballarina Ella Reed.

Eva Vaz va néixer a Huelva el 1972. Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Sevilla, es vincula des de molt aviat a la creació literària. Se l'ha considerat com a integrant d'un dels corrents poètics més nous que existeixen ara mateix a la poesia espanyola; la denominada "Poesia de la Consciència” o de la Consciència" juntament amb Antonio Oriola, , Jorge Riechmann o David González. El seu darrer llibre publicat és Trabajo sucio.

Ella Reed és una ballarina resident a Barcelona que incorpora a la dansa contemporània pràctiques artístiques que es mouen al marge de l’acadèmia. Una poesia del cos que experimenta amb la bellesa i exigència física d’altres disciplines com el pole dance o les acrobàcies aèries del circ.

 

plaça del Celler

Diumenge 8 d'octubre

10,00 h – 14.00h

Altramentditphotobook. Thousandfold Photobook Fair.

Aquets petita fira del llibre és una proposta nova d’enguany i comença amb el recolzament d’importants editorial europees com DieNacht , The Angry Bat ,The Witty Books, Ediciones Anómalas i Ediciones Posibles entre d'altres. Amb aquesta nova secció es vol mostrar l’avantguarda fotogràfica europea en format llibre i  les editorials que la lideren. El públic assistent podrà mirar, tocar i conèixer la creació fotogràfica i el disseny de llibres més actuals.

 Altramentditphotobook. Thousandfold Photobook Fair està organitzar per l' Associació dienacht. https://dienacht.eu/thousandfold? 

 

Plaça Del Celler

11.30h – 14.00h

Activitats fotogràfiques per a tota la família

Amb El Gra i els joves d'Ull per Ull.

 

Pinhole. L’associació fotogràfica El Gra que ens introduirà dins la màgia de les càmeres pinhole tot creant les nostres primeres imatges.

 

Quimigrames . Fotografia sense càmera . Un taller dels joves d'Ull per Ull

Aquest activitat està dirigida als més petits i té com a objectiu introduir-los a l’univers fosc i tancat del laboratori fotogràfic analògic. La quimigrafia és una tècnica que utilitza els materials foto sensibles de la fotografia tradicional però que no requereix  d’un espai fosc i que es pot realitzar a plena llum del dia.

Els quimigrames són imatges obtingudes sobre emulsions sensibles a la llum i produïdes per l’acció dels agents químics que s’utilitzen durant el procés fotogràfic analògic (revelador, bany d’atur i fixador).

Aquesta és una tècnica mixta que produeix imatges combinant procediments i materials propis de la pintura i de la fotografia sense la mediació d’una càmera fotogràfica.

 

Els nens i nenes participants es trobaran al bell mig d’un laboratori fotogràfic a l’aire lliure i descobriran meravellats l’acció de la llum sobre els nitrats de plata del paper sensible tot realitzant les seves pròpies creacions.

 

plaça del celler

11.00h – 14.00h

Closer. Visionat de portfolis

Enguany iniciem Closer, una nova secció del festival dedicada al visionat de portfolis. Els visionadors seran Calin Kruse, Yana Kruse, Tommaso Parrillo, Matej Sitar i David Molina Gadea.

Calin Kruse i Yana Kruse. Editors, dissenyadors i curadors són els impulsors de Die Nacht Publishing una editorial independent de fotografia amb seu a Leipzig, Alemanya. La seva activitat principal és la publicació de fotolibres, que van des de llibres d'art fins a publicacions més experimentals i avantguardistes.

La filosofia de Dienacht Publishing és la de ser una editorial que ofereix una plataforma per a fotògrafs emergents i establerts, amb l'objectiu de donar veu a noves perspectives i narratives fotogràfiques. A més, l'editorial busca treballar en estreta col·laboració amb els artistes per assegurar que la seva visió es transmeti adequadament a través dels seus fotolibres.

També organitzen exposicions i esdeveniments relacionats amb la fotografia. Calin Kruse és el director del  Leipzig Photobook Festival. 

Tommaso Parrillo (1989) va estudiar fotografia a l'Acadèmia de Belles Arts de Nàpols. El 2012 va fundar l'editorial Witty Books i el 2015 arranca Jest, espai expositiu dedicat a la  fotografia. Actualment viu a Torí i treballa com a editor, professor i comissari.

Witty Books és una editorial independent que té com a objectiu promoure la fotografia i les arts visuals contemporànies.

La editorial es centra en la publicació de llibres com a espai curatorial, treballant estretament amb artistes i dissenyadors.

Matej Sitar (1987) és  un  fotògraf, dissenyador i editor resident a Ljubljana, Eslovènia. En el seu treball es pot descobrir i capturar la relació entre l'individu i el seu entorn. A més del context, per a ell la visualització juga un paper important a la seva obra fotogràfica.

És fundador de l’editorial independent The Angry Bat que té com a objectiu publicar treballs contemporanis en acurades edicions úniques i limitades. També coordina la plataforma digital The Angry Bat nice photobooks que vol ser un lloc de difusió de treballs fotogràfics publicats en format de photollibre.

David Molina Gadea és el director artístic de La Nuu des de l'edició de l'any 2018. Fotògraf freelance i dissenyador. S’ha format en Arts aplicades a l’Escola d’Art i Disseny Massana i ha desenvolupatdiversos projectes d’Erasmus + per a la transformació social als Països Baixos i a Geòrgia i de serveide voluntariat europeu en l’àmbit de la comunicació i projectes gràfics. El seu treball ha estat publicat al BritishJournal of Photography, Holburn Museum of Bath, Gallery University of New York, Burn Magazine, PhasesMagazine o Yogurt Magazine. El seu fotollibre Go to Become s’ha publicat a Lituània a l’editorial Angry Bat. Actualment es dedica a la producció i la gestió cultural

 

 

 

Sala Tines, Celler Cooperatiu

12.00h – 14.00h.

Vermut musical amb DJ’s ACME and co.

Zona de bar. Gastronomia i beguda per dinatmizar la jornada.

La Cultura també és oci i lloc de trobada. Entre totes les activitats programades també tindrem temps per escoltar la proposta dels DJ'S ACME and Co tot fent un mos o prenent un refrigeri. Un espai de refugi i descans per recuperar energies i continuar a la tarda.

 

 

Plaça El Celler

Dissabte 14 d' octubre

11.30h

Visita guiada. El director, Carles Mercader i el director artístic David Molina realitzen, al llarg del tot el mes d’octubre, diferents visites guiades tot seguint les diferents obres exposades al carrer.

La creació i la transmissió de coneixement són, juntament amb el gruix expositiu del festival, l’eix vertebrador de l’acció cultural que porta a terme La Nuu. Entre les diferents activitats pedagògiques que es programen, les visites guiades han esdevingut un dels actius més importants de La Nuu i alhora una de les seccions més valorades pel públic assistent.

 

Sortida Antiga estació

Divendres 20 d'octubre

17.00h

#Workshop10 assistents.

"Ser llobes" per Elisa Miralles i Lurdes Bassolí, qüestiona el cànon de bellesa femení i proposa un despertar del cos de la dona a través de la imatge que ens condueixi a un (cert) alliberament. En aquest context, plantegem un taller en clau de gènere per a fotògrafes i no fotògrafes. En un espai segur volem generar una transformació de la mirada cap al propi cos i l’aliè, subvertint un imaginari que històricament ha objectualitzat i sexualitat els nostres cossos.

1. Conversa: Per a crear una atmosfera íntima i de confiança, abans de mostrar imatges realitzem uns exercicis de presa de contacte amb el cos i la relaxació, per després disposar-nos en cercle i llegir textos d’autores que ens inspiren. Aquests extractes, en els que citem des de Virgina Woolf fins a Virginie Despentes, donen peu al debat i a la conversa, a l’obertura emocional i corporal. Seguidament i per donar context al taller, realitzem un recorregut breu per la història del cànon de bellesa del cos femení a occident, per detectar estereotips conformats per la mirada masculina.

Sala Tramuja

Dissabte 21 d'octubre

11.30h

Visita guiada. El director, Carles Mercader i el director artístic David Molina realitzen, al llarg del tot el mes d’octubre, diferents visites guiades tot seguint les diferents obres exposades al carrer.

La creació i la transmissió de coneixement són, juntament amb el gruix expositiu del festival, l’eix vertebrador de l’acció cultural que porta a terme La Nuu. Entre les diferents activitats pedagògiques que es programen, les visites guiades han esdevingut un dels actius més importants de La Nuu i alhora una de les seccions més valorades pel públic assistent.

 

 

Sortida Antiga Estació

10.00h

#Workshop - 10 assistents.

"Ser llobes" per Elisa Miralles i Lurdes Bassolí, qüestiona el cànon de bellesa femení i proposa un despertar del cos de la dona a través de la imatge que ens condueixi a un (cert) alliberament. En aquest context, plantegem un taller en clau de gènere per a fotògrafes i no fotògrafes. En un espai segur volem generar una transformació de la mirada cap al propi cos i l’aliè, subvertint un imaginari que històricament ha objectualitzat i sexualitat els nostres cossos.

2. Acció :El fet fotogràfic és el nucli d’aquest taller. Sentint ja la seguretat al grup, s’anima a les participants a prendre el poder d’imaginar el cos femení, transcendir el ‘selfie’narcisista per descobrir una altra manera de mirar/nos. Comptem amb la llibertat de fotografiar a les demès

(incloent-nos a nosaltres, Elisa i Lurdes), d’autorretratar-se i, fins i tot, revisar l’arxiu. Obrim així la possibilitat de reconeixement i reconciliació amb la pròpia imatge a través de la càmera, de resignificar l'(auto)percepció del cos en mirar-nos des d’un lloc que ens pertany. Sempre que sigui possible, s'integrarà una fotògrafa admirada per nosaltres, que treballi la fotografia i el cos.

Compartirà amb nosaltres el seu procés creatiu, i aportarà la seva experiència única durant la sessió fotogràfica.

sala tramuja el celler

Diumenge 22 d'octubre

10.00h

#Workshop - 10 assistents.

"Ser llobes" per Elisa Miralles i Lurdes Bassolí, qüestiona el cànon de bellesa femení i proposa un despertar del cos de la dona a través de la imatge que ens condueixi a un (cert) alliberament. En aquest context, plantegem un taller en clau de gènere per a fotògrafes i no fotògrafes. En un espai segur volem generar una transformació de la mirada cap al propi cos i l’aliè, subvertint un imaginari que històricament ha objectualitzat i sexualitat els nostres cossos.

3. Edició + Exposició (efímera): Compartim i visionem en grup les fotografies de totes les
participants, i fem una selecció consensuant les decisions. Durant aquest procés segueix la conversa, l’eix temàtic de la qual transcendeix ara el cos i deriva cap a la imatge i l’auto-representació. Però també, sorprenentment pera moltes, s’entreveu de seguida el poder de l’edició per projectar i enfortir la nostra identitat. Sense deixar de guiar les participants, però pretenent mantenir un procés de creació horitzontal, abraçant l’autoconeixement col·lectiu en procés de creació i en funció d’aquest, se n’imprimeixen còpies per disposar-les a la paret i gaudir conjuntament d’una exposició efímera de la qual totes en serem coautores.

Sala Tramuja el celler

Dissabte 28 d'octubre

 

 

11.30h

Visita Guiada. El director, Carles Mercader i el director artístic David Molina realitzen, al llarg del tot el mes d’octubre, diferents visites guiades tot seguint les diferents obres exposades al carrer.

La creació i la transmissió de coneixement són, juntament amb el gruix expositiu del festival, l’eix vertebrador de l’acció cultural que porta a terme La Nuu. Entre les diferents activitats pedagògiques que es programen, les visites guiades han esdevingut un dels actius més importants de La Nuu i alhora una de les seccions més valorades pel públic assistent.

 

Sortida Antiga Estació

20.00h

La secció SCREEN està dedicada a treballs fotogràfics en format audiovisual i va lligada a la convocatòria  d’un concurs internacional amb una dotació econòmica de 1000 euros. El jurat d’enguany està format per Pucho, Juan Pedro Martín vocalista del grup Vetusta Morla i cinèfil empedreït, la curadora Natasha Christia i la fotògrafa i editora Emilie Hallard.

Durant la nit Screen es farà el passi dels treballs selecionats i el jurat desvetllarà el nom del fotògraf guanyador d'aquesta edició.

 

 

Plaça Dr. Guardiet

21.00h

Concert de Cloenda amb 8feetband

8 Feet Band és una banda musical  que defuig la llum dels escenaris per posar els peus a terra i tocar entre el públic. A les places i als carrers, la simpatia i entrega dels seus membres crea un cercle màgic que inclou l’audiència. Aquest grup està format per un baix, percussió, saxo, guitarra i 4 veus completament harmonitzades que ens regala la seva versió dels grans èxits de sempre. El seu ampli repertori inclou música per a totes les edats i tots els públics. L’escenari de les seves actuacions es troba allà on comença la seva interpretació i desapareix quan deixen de tocar sempre envoltats per el públic.

 

Plaça Dr. Guardiet

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informacióAccepto