Lorena Morin


(Las Palmas de Gran Canaria,Espanya, 1973)


—Instal·lació Plaça de Clavé (Mapa)


Mare de 5 fills, Lorena Morin viu a Berlín amb la seva família. Membre del col·lectiu Temps Zero, des de l’any 2008 ha fotografiat de manera obsessiva els seus éssers estimats, la seva vida en comú. L’autora fotografia la seva família i es retrata a si mateixa en espais comuns de la casa, com ara habitacions, passadissos, el bany o la cuina. El seu treball es basa en el diari íntim alhora que en una nova resignificació de l'àlbum de fotografies familiars. Tancar les mans i recollir-les del tot curulles del pas del temps i la ràpida fugida dels dies: la memòria, els records, la vida íntima i familiar com a mare, com a dona, com a amant. Sempre envoltada dels éssers que més estima.

Lorena Morin no utilitza eines digitals i treballa amb càmeres tradicionals de gran format, mig format i polaroid. Fotografies en color i també en blanc i negre. Imatges íntimes, on apareixen l’autora, la seva parella, i els seus cinc fills a través d'un relat construït com a diari fotogràfic elaborat al llarg del seus dies.

El títol del seu treball Je reste avec vous es recull de l’epitafi de la tomba del poeta Jean Cocteu, enterrat a Milly-la-Fôret. Em quedo amb tu. Una declaració d’amor que aposta per la vida. Un obra que reflecteix la seva vida quotidiana i se centra en l’univers personal i familiar. Una obra coherent, salvatgement emocional, propera, radical, atenta i immensament bella.