Taller

El llibre de fotografia com a llenguatge. Taller de llibres de fotografia amb Tommaso Parrillo, fundador de l’editorial Witty Books. www.witty-books.com


“Normalment, en els meus tallers, acostumo a centrar-me en el fotollibre com un llenguatge, més que en la creació d'una maqueta física. L'objectiu del taller és veure la pròpia feina sota una nova llum, centrant-nos principalment en l'edició i la seqüenciació, fixant-nos en la importància del disseny per, finalment, parlar de com funciona el mercat editorial”.Programa


El fotollibre: un mitjà expressiu

El fotollibre és un mitjà expressiu, un univers amb les seves regles internes i la seva pròpia arquitectura: l'edició, la seqüència, el disseny i l'elecció dels materials són elements dels quals disposa l'autor per oferir al lector una clau a través de la qual recollir i descodificar els múltiples significats possibles del discurs fotogràfic.

El Taller té com a objectiu oferir les eines adequades per abordar el procés de gènesi del llibre fotogràfic, integrant un enfocament conceptual i teòric en els seus aspectes pràctics.

Durant les trobades s'abordaran i es debatran diversos temes: des de l'ambigüitat de la imatge com a oportunitat per obrir nous nivells de lectura, fins a la coherència visual, el ritme narratiu i els elements de producció.

Es demanarà als participants que hi participin tant de forma activa, treballant amb impressions de prova per realitzar un muntatge de la seqüència, com interactuant amb les imatges dels altres participants; un element important per a la lectura de les imatges i la relació entre elles.

L'objectiu del taller serà crear una seqüència nova per al projecte de cada alumne i abordar la construcció de l'objecte llibre. En finalitzar, cada participant tindrà els coneixements necessaris per continuar la feina de manera independent.


• Com llegir un fotollibre; estudi de casos.

• Presentació dels projectes personals dels participants i  primera aproximació pràctica al procés de selecció d'imatges.

• Sessió de selecció d'imatges amb la intenció de construir una seqüència coherent amb els objectius fixats per a cada projecte individual.

• Anàlisi col·lectiu dels projectes.

• Edició, construcció de la seqüència, definició del disseny dels projectes del llibres.

• Què fer a continuació?: Prendre en consideració: el mercat, festivals, concursos, tendències. Com presentar la nostra proposta a un editor?

Què ens caldrà?


•Ordinador portàtil

• Impressions de prova (10 x 15cm)Qui hi pot participar?


El taller està recomanat per a fotògrafs, curadors i artistes visuals amb un projecte pensat per a la seva publicació amb un disseny coherent o que estigui en una etapa avançada.
El curs també s'adreça a persones interessades en la ficció visual i la producció editorial. En aquest cas, l'elecció del material amb el qual produir el llibre queda a criteri de l'interessat: collages prèviament preparats, fotos trobades, retallades, textos etc… l'important és la idea que hi ha darrere de la selecció.

El taller es farà els dies 22 i 23 d’octubre a Rubí

El cost del taller és de 80€