Zhang Kechun


(Bazhong, China, 1980)


—Instal·lació carrer de Joaquim Blume (Mapa)


Tot seguint un dels rius més llargs d'Àsia, The yellow river ofereix una visió de la identitat nacional de la Xina, una identitat antiga i perdurable que està canviant molt ràpidament.

Després de llegir la novel·la "Rius del nord" de l’escriptor musulmà de l’ètnia hui Zhang Chengzhi, el fotògraf va idear aquest projecte. El llibre està escrit amb un estil de corrent o flux de consciència i els seus personatges segueixen el curs de diferents rius de la Xina. Atret per les paraules poderoses de la novel·la, va decidir fer una passejada pel riu Groc per trobar les arrels de la seva ànima. Al llarg del camí, el fluir tranquil de la seva ment es va inundar amb els pensaments agitats i el corrent incessant de la realitat.

El treball explora els paisatges de la Xina, capturant l'ecologia dels seus magnífics espais naturals. Les minúscules figures humanes, insignificants quan s'oposen a les vastes formes naturals, s'inspiren en la tradició pictòrica xinesa del shan shui 山水 (aigua i muntanya).

El seu objectiu és crear un punt de contacte nou entre la llarga tradició històrica de la Xina i les preocupacions de la societat contemporània.