FOCUS. CAP DE SETMANA PRINCIPAL.

FOCUS. CAP DE SETMANA PRINCIPAL.

 

FOCUS. Dies 4, 5 i 6 d'octubre

Enguany comencem el festival amb molta força. Els dies divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 tindrà lloc Focus, el cap de setmana principal del festival on hem  concentrat tota una sèrie d'activitats vinculades als treballs exposats. Tres dies per conèixer i gaudir de les propostes de La Nuu 2024 per tal de viure el festival amb tota la seva intensitat.

Divendres 4 d'octubre

Divendres 4 d'octubre

 

20.00h OBERTURA INAUGURAL

Plaça del Celler 

El primer dia del cap de setmana FOCUS celebrem la inauguració de la nostra desena edició, amb la intervenció de l'artista Mariela Sancari, el grup de dansa Liant La Troca, i tota una vetllada d'esdeveniments acompanyats de música en directe i gastronomia.

MARIELA SANCARI

MARIELA SANCARI

 

20.30h. HACER DEL OJO, MANO. DE LA MANO, OJO. 

Plaça del Celler

"Tant si és per servir un menjar, com per dipositar ofrenes, organitzar un coneixement, practicar un joc de societat o tramar-hi alguna operació màgica, en tots els casos la taula recull heterogeneïtats, dóna forma a relacions múltiples.”

En aquest fragment, pres d'un dels textos que acompanyen l'exposició Atles Com portar el món a coll?, l'historiador d'art Georges Didi–Huberman proposa pensar la taula, o taula de muntatge, amb les mateixes funcions que una làmina de l'atles d'Aby Warburg, és a dir, com un dispositiu, una forma que ajuda a pensar i on imatges i altres elements puguin participar en una dansa de relacions obertes i canviants que es reconfigurin infinitament.

A la conferència performativa Hacer del ojo, mano. De la mano, ojo l'artista Mariela Sancari explorarà l'espai de la taula de muntatge entès com una interfície on constel·lar relacions potencials entre imatges i textos.

 

LIANT LA TROCA

LIANT LA TROCA

 

21.30h LIANT LA TROCA DANSA

Plaça del Celler

Liant la Troca és un col·lectiu de dansa que sorgeix a partir dels tallers de Jordi Cortés, organitzats a l'espai d'arts escèniques Roca Umbert de Granollers, l'any 2010. El grup està format per persones amb diferents capacitats, tant artístiques com motrius, sensorials i intel·lectuals. Per aquesta raó, apropa a l'espectador conceptes com: capacitat, accessibilitat i inclusió.

SIN-CON-TACTO tracta de la necessitat d'estar en contacte amb els altres i també amb un mateix. Com a través dels diferents sentits establim relacions, pertànyer a un grup o estar en parella. També la necessitat d'estar sol en l'espai esperant a algú o simplement que alguna cosa ocorri. Un món divers on tot pot ocórrer, amb fortes personalitats que desitgen i es desitgen, permetent al públic ser còmplice de les seves trobades.

ZONA NIT DJ AMB DJ ACME FUNK

ZONA NIT DJ AMB DJ ACME FUNK

 

23.00h. SESSIÓ DJ ACME FUNK

Plaça del Celler

Zona de bar, gastronomia i beguda per acabar la jornada

La Cultura també és oci i lloc de trobada. Entre totes les activitats programades també tindrem temps per escoltar la proposta dels DJ ACME FUNK tot fent un mos o prenent un refrigeri. Un espai de refugi i descans per recuperar energies i continuar la nit.

Dissabte 5 d'octubre

Dissabte 5 d'octubre

FIRA DEL FOTOLLIBRE

FIRA DEL FOTOLLIBRE

 

10.00h - 20.00h. THOUSANDFOLD PHOTOBOOK FAIR.

Plaça del Celler

Thousandfold Photobook fair fou una proposta nova de la pasada edició i continuem amb més força aquest any. Tindrem la participació d’importants editorial europees i nacionals com  DieNacht, 89Books, Can Grapes, Badweather Press, Ediciones Anómalas, Hélène Petit, Henry Hills Books,Maria Inc., Rodovid Press, Mar Negre publisher, Jiser i Ediciones Posibles. Amb aquesta secció es vol mostrar l’avantguarda fotogràfica europea en format llibre i les editorials que la lideren. El públic assistent podrà mirar, tocar i conèixer la creació fotogràfica i el disseny de llibres més actuals.

Thousandfold Photobook fair. Fira del llibre de fotografia de Rubí està organitzat per l'Associació dienacht.  https://dienacht.eu/thousandfold? 

10 ANYS DE LA NUU. PROJECCIÓ

10 ANYS DE LA NUU. PROJECCIÓ

 

10.00h- 21.00h. 

Sala de Tines

Projecció dels treballs exposats durant els 10 anys de La Nuu.

Es mostrarà una retrospectiva de tots el treballs que La Nuu ha exposat al llarg dels 10 anys de la seva existència. Una projecció en loop anirà mostrant les fotografies de tots els autors i autores que han volgut recolzar La Nuu amb la seva participació. Fotògrafs i fotògrafes d’arreu i de diferents generacions, reconeguts i emergents.

Visita guiada

Visita guiada

 

11.30h

Sortida de l'antiga estació

El director, Carles Mercader i el director artístic David Molina Gadea realitzen, al llarg del tot el mes d’octubre, diferents visites guiades tot seguint les diferents obres exposades al carrer.

la creació i la transmissió de coneixement són, juntament amb el gruix expositiu del festival, l’eix vertebrador de l’acció cultural que porta a terme la nuu. entre les diferents activitats pedagògiques que es programen, les visites guiades han esdevingut un dels actius més importants de la nuu i alhora una de les seccions més valorades pel públic assistent.

Vermut, música i fotografia

Vermut, música i fotografia

 

12.00h-14.00h. SHAKE A LEG DJ'S

Plaça del Celler

Zona de bar, gastronomia i beguda amb Lo Salat. Mercat & Catering acompanyant tota la jornada

La Cultura també és oci i lloc de trobada. Entre totes les activitats programades també tindrem temps per escoltar la proposta dels DJ'S del col.lectiu Shake a Leg, tot fent un mos o prenent un refrigeri. Un espai de refugi i descans per recuperar energies i continuar a la tarda. 

Shake a Leg és un col·lectiu de dj's i col·leccionistes de vinil, format per Davo Kan, dj Brazo i Acme funk.  Els agrada punxar música negra: latin, soul, funk, afro, brazil, gipsy, roots... tot respectant el format original.

 

IGNASI MARROYO i JOSEP MARIA ROSET. LES LLAVORS DE LA NUU

17.00h. CONFERÈNCIA

Plaça del Celler

Conferència de les comissàries Laura Terré i Natasha Christia. Xerrada-homenatge als fotògrafs rubinencs Ignasi Marroyo i Josep Maria Roset. Al voltant de la personalitat d’aquest dos fotògrafs es va crear un gran interès per a la fotografia a la ciutat de Rubí. També van ser els impulsors del Grup Fotogràfic El Gra, una associació rubinenca que ha estat cabdal per a la vida social i cultural de la ciutat.

Natasha Christia és comissària, escriptora i docent amb seu a Barcelona. També és consultora de col·leccions especialitzada en fotografia d'art i llibres de fotos. És llicenciada en Arqueologia i Història de l'Art per la Universitat Nacional Kapodistrian d'Atenes, Màster en Art Modern i Cinema per la Universitat d'Essex i un Postgrau en Publicació per la Universitat de Barcelona.

Laura Terré és doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. La seva especialitat és la fotografia espanyola, que aborda des d'una perspectiva històrica però també crítica. El seu treball de recerca històric és la generació de fotògrafsespanyols que van pertànyer al grup AFAL durant la dècada de 1950, reflectit a la publicació Afal (1956 - 1963) Història del Grup fotogràfic, publicat per Photovision el 2006, que ha estat guardonat al Premi PhotoEspaña 2006 al millor llibre editat a Espanya.

FINA MIRALLES. FOTOACCIONS

18.00h. CONFERÈNCIA

Plaça del Celler

La curadora i historiadora de l'Art Maia Creus ens parlarà de la importància de la fotografia en la  trajectòria de l'artista Fina Miralles i en concret en les sèries que l’artista va agrupar sota l’epígraf “fotoaccions”. Una part d'aquesta obra es pot veure aquesta edició de La Nuu.

Maia Creus Castellana. Doctora en Història de l’Art. Docent, Investigadora cultural i comissària d’exposicions. Entre els seus treballs més destacats podem trobar l' exposicions i catàlegs de reescriptura històrica: Sala Tres en la ruta de l'art Conceptual a Catalunya, 2007 (Museu d'Art de Sabadell); Joan Salvat Papasseït poetaavantguardistacatal, 2010 (Centre d'Art Santa Mònica, Barcelona).

 

 

 

FOTOCAPITALISME I DICTADURA DE LES IMATGES

FOTOCAPITALISME I DICTADURA DE LES IMATGES

 

19.00h IVÁN DE LA NUEZ. CONFERÈNCIA

Plaça del Celler

L'escriptor assagista,investigador i curador Iván de la Nuez ens parlarà del seu darrer treball Iconofagias. Un diccionario del siglo XXI. Una reflexió sobre l'allau iconogràfica de la cultura contemporània.

Amb les càmeres dels telèfons convertides en apèndixs humans generem moltes més imatges de les que podem consumir, imatges que ens sotmeten i davant les quals, de vegades, no queda res més que revoltar-se. Imatges que ens devoren i a les que de tant en tant convé devorar.



 

MARIA RIOT I KALI SUDHRA. LES IMATGES PROHIBIDES. FOTOGRAFIA I TREBALL SEXUAL

MARIA RIOT I KALI SUDHRA. LES IMATGES PROHIBIDES. FOTOGRAFIA I TREBALL SEXUAL

 

20.00h. CONFERÈNCIA

Plaça del Celler

Xerrada de la treballadora sexual i artista Maria Riot amb l’actriu porno Kali Sudhra.

Des d'un controvertit posicionament feminista i antiabolicionista, l’artista María Riot conversarà amb l’actriu Kali Sudhra sobre les imatges i l’ús de les imatges de les treballadores sexuals.

Maria Riot resideix a Barcelona. Treballadora sexual, activista pels drets de les treballadores sexuals i artista. El seu treball fotogràfic Archivo puta es pot veure enguany a La Nuu.

Kali Sudhra és una activista, treballadora sexual i educadora nascuda a Tkaronto, Turtle Island, un territori indígena no cedit a l'estat colonial de Canadà. Ellx treballa per amplificar les veus de gent queer racialitzada, i Treballadores Sexuals al voltant de temes d'interseccionalitat. Es dedica a desmantellar les estructures de la supremacia blanca dins del feminisme ia desafiar directament el control dels espais feministes. El seu treball se centra principalment en l'exploració i la presentació de la sexualitat dissident, desafiant directament l'heteronormativitat blanca mitjançant l'ús de diverses formes de treball sexual.

 

IMATGE SONORA

IMATGE SONORA

 

21.00h. VIC BALADOCH

Plaça del Celler 


Hipnagògica
és una performance audiovisual que uneix l'art sonor amb la desconstrucció d'aparells vinculats a la figura performàtica del discjòquei i reflexions al voltant del cinema abstracte, el cinema expandit i la visual-music.
A partir d'un procés creatiu que travessa el foundfootage, la re-fotografia i l'art d'apropiació, Baladoch proposa un diàleg híbrid entre el llenguatge analògic i el digital, on el re-muntatge de films en cel·luloide a Super 8 i 16 mm busca evocar una atmosfera onírica per a una acció sonora que combina el drone, l'ambient, el noise, el techno i elements propers a la música industrial, com ara giradiscs i discos radials.

Vic Baladoch - ellx/elli/ella - (Rubí, 1991). És artista audiovisual resident a Bilbao. Fa més d'una dècada que exhibeix i exposa treballs al voltant de la imatge instal·lativa sota una estela existencialista. Baladoch desenvolupa el seu treball en diferents àmbits, disciplines i llenguatges, com ara la fotografia, el cinema, el vídeo, el so, la performance, la docència i la gestió cultural.

CONCERT LOS MOCASINES

CONCERT LOS MOCASINES

 

22.00h

Plaça del Celler

Los Mocasines són una banda de gènere tròpic-eclèctic: Amalgama de referents dispars que resulten en una macedonia amb tocs de salsa, reggae, cumbia, bossa nova, blues, rock classic i alternatiu, musica d' autor i psicodelia jazzy a càmera lenta.

Els seus components són  Sergi Ben net: Guitarra, Waiki: Percussió, Arnau Cacau: Batería, Robs: Teclat, RagaRa: Veu, guitarra i melodica i Gamba: Baix i cors.

ZONA NIT DJ AMB SHAKE A LEG

ZONA NIT DJ AMB SHAKE A LEG

 

22.00h. Plaça del Celler

Zona de bar, gastronomia i beguda per acabar la jornada

La Cultura també és oci i lloc de trobada. Entre totes les activitats programades també tindrem temps per escoltar la proposta dels DJ'S Shake a Leg tot fent un mos o prenent un refrigeri. Un espai de refugi i descans per recuperar energies i continuar la nit.

Shake a Leg és un col·lectiu de dj's i col·leccionistes de vinil, format per Davo Kan, dj Brazo i Acme funk.  Els agrada punxar música negra: latin, soul, funk, afro, brazil, gipsy, roots... tot respectant el format original.

 

Diumenge 6 d'octubre

Diumenge 6 d'octubre

FIRA DEL FOTOLLIBRE

FIRA DEL FOTOLLIBRE

 

10.00h - 15.00h. THOUSANDFOLD PHOTOBOOK FAIR.

Plaça del Celler

Thousandfold Photobook fair fou una proposta nova de la pasada edició i continuem amb més força aquest any. Tindrem la participació d’importants editorial europees i nacionals com DieNacht , Jiser, Maria Inc, 89Books, Can Grapes, Badweather Press, Ediciones Anómalas, Hélène Petit, Henry Hills Books ,Maria Inc., Rodovid Press. Mar Negre publisher i Ediciones Posibles. Amb aquesta secció es vol mostrar l’avantguarda fotogràfica europea en format llibre i  les editorials que la lideren. El públic assistent podrà mirar, tocar i conèixer la creació fotogràfica i el disseny de llibres més actuals.

Thousandfold Photobook fair. Fira del llibre de fotografia de Rubí està organitzat per l'Associació dienacht.  https://dienacht.eu/thousandfold? 

 

CONSTRUEIX EL TEU SINTETIZADOR LUMÍNIC

CONSTRUEIX EL TEU SINTETIZADOR LUMÍNIC

 

10.00h-13.00h. POT-SYNTH

Sala annexa Celler Cooperatiu

Taller impartit per Robert Martínez de l’associació Mutan Monkey

Taller pràctic per endinsar-nos al fascinant món del sintetitzadors i la electrònica analògica, ens construirem el nostre propi circuit electrònic dins d'un pot de vidre que a més el podrem controlar a partir de llums de colors. Com sona la llum? Quins sons podem crear amb un sintetitzador?Aquest taller pretén ser una bona manera d'endinsar-nos i experimentar amb l'electrònica i la tecnologia aplicada a la creació musical de forma col·lectiva. No cal coneixements previs. Cada participant es portarà el seu propi instrument a casa.

Per participar cal inscripció prèvia  a info@lanuu.cat i el pagament de 50€ (els materials estan inclosos)

Convocatòries

Closer. Visionat de portfolis

Closer. Visionat de portfolis

 

11.00h-14.00h

Sala de Tines, Celler Cooperatiu

CLOSER és el visionat de portfolis de La Nuu. Des del festival volem impulsar el contacte de fotògrafs emergents amb diferents professionals de la fotografia i el món de l'art, tant d'àmbit nacional com internacional.

Si has iniciat o finalitzat  un treball fotogràfic et convidem a participar en la secció CLOSER del festival La Nuu. Tindràs l'oportunitat de mostrar el teu projecte a diferents experts del camp de la fotografia i les arts visuals. Fotògrafs, dissenyadors, curadors, editors i directors de festivals et podran oferir els seus cometaris, donar els seus consells i la millor orientació per portar a bon port la vostra feina.

 

Els visionadors d'enguany son Natasha Christia (curadora, docent i escriptora), Albert Gusi (fotògraf i director del Festival Panoràmic), Anna Llopis (historiadora de l'Art, curadora i actual coordinadora d'exposicions del Museo Picasso), Calin Kruse (fotògraf, dissenyador i editor de Dienacht Publising) i David Molina Gadea (fotògraf, dissenyador i director artístic de La Nuu)

Per a veure les bases de participació consulta a la nostra plana de 

Convocatòries

Activitats fotogràfiques per a tota la família

Activitats fotogràfiques per a tota la família

 

11.30h. QUIMIGRAMES. FOTOGRAFIA SENSE CÀMERA

Plaça del Celler

Taller ofert pel Grup Fotogràfic El Gra

Aquest activitat està dirigida als més petits i té com a objectiu introduir-los a l’univers fosc i tancat del laboratori fotogràfic analògic. La quimigrafia és una tècnica que utilitza els materials foto sensibles de la fotografia tradicional però que no requereix  d’un espai fosc i que es pot realitzar a plena llum del dia.

Els quimigrames són imatges obtingudes sobre emulsions sensibles a la llum i produïdes per l’acció dels agents químics que s’utilitzen durant el procés fotogràfic analògic (revelador, bany d’atur i fixador).

Aquesta és una tècnica mixta que produeix imatges combinant procediments i materials propis de la pintura i de la fotografia sense la mediació d’una càmera fotogràfica.

Els nens i nenes participants es trobaran al bell mig d’un laboratori fotogràfic a l’aire lliure i descobriran meravellats l’acció de la llum sobre els nitrats de plata del paper sensible tot realitzant les seves pròpies creacions.

Teo Vázquez: ACCIÓ-INTERVENCIÓ

Teo Vázquez: ACCIÓ-INTERVENCIÓ

 

10.00h-15.00h. ACCIÓ-INTERVENCIÓ

El Celler Cooperatiu

En aquesta edició continuem amb la participació del fotògraf Teo Vázquez. El diumenge 6 de FOCUS podrem viure de primera mà la intervenció urbana que realitza en Teo Vázquez amb la seva obra. Una acció performativa d’art urbà contextual basada en la fotografia i la intervenció de l’espai. Aquesta acció marca l’accent en el acte mateix del procés creatiu i el públic de La Nuu que s'acosti el podrà veure i viure en viu.

 

 

 

 

Vermut, música i fotografia

Vermut, música i fotografia

 

12.00h-14.00h. DJ’S GOLFO DE GUINEA

Plaça del Celler

Zona de bar, gastronomia i beguda per dinamitzar la jornada

La Cultura també és oci i lloc de trobada. Entre totes les activitats programades també tindrem temps per escoltar la proposta del DJ GOLFO DE GUINEA and Co tot fent un mos o prenent un refrigeri. Un espai de refugi i descans per recuperar energies. 

DIA 12 D'OCTUBRE

DIA 12 D'OCTUBRE

Visita guiada

11.30h

Sortida de l'antiga estació

El director, Carles Mercader i el director artístic David Molina Gadea realitzen, al llarg del tot el mes d’octubre, diferents visites guiades tot seguint les diferents obres exposades al carrer.

La creació i la transmissió de coneixement són, juntament amb el gruix expositiu del festival, l’eix vertebrador de l’acció cultural que porta a terme La Nuu. Entre les diferents activitats pedagògiques que es programen, les visites guiades han esdevingut un dels actius més importants de La Nuu i alhora una de les seccions més valorades pel públic assistent.

DIA 19 D'OCTUBRE

DIA 19 D'OCTUBRE

Visita guiada

Visita guiada

 

11.30h

Sortida de l'antiga estació

El director, Carles Mercader i el director artístic David Molina Gadea realitzen, al llarg del tot el mes d’octubre, diferents visites guiades tot seguint les diferents obres exposades al carrer.

La creació i la transmissió de coneixement són, juntament amb el gruix expositiu del festival, l’eix vertebrador de l’acció cultural que porta a terme La Nuu. Entre les diferents activitats pedagògiques que es programen, les visites guiades han esdevingut un dels actius més importants de La Nuu i alhora una de les seccions més valorades pel públic assistent.

POT UNA IMATGE PLORAR PER UNA ANTERIOR? CORRESPONDÈNCIES DINS L’ARXIU

POT UNA IMATGE PLORAR PER UNA ANTERIOR? CORRESPONDÈNCIES DINS L’ARXIU

 

10.00h-20.00h. TALLER IMPARTIT PEL COL·LECTIU NEGRA MOSCA

Sala Tremuja del Celler

Pot una imatge plorar per una anterior? és una proposta de taller que busca, a través de diferents dinàmiques, utilitzar les imatges per a entendre millor com signifiquem la realitat que ens envolta. A través d’un primer exercici, buscarem els primers nexes dins del mateix arxiu personal per després permeabilitzar tot el material a la resta i construir diàlegs entre imatges de manera col·lectiva que dibuixaran una espècie de constel·lació plena de possibles combinacions.

Per participar cal inscripció prèvia. Consultar apartat convocatòries.

Convocatòries

DIA 26 D'OCTUBRE

DIA 26 D'OCTUBRE

Visita Guiada

11.30h

Sortida de l'antiga estació

El director, Carles Mercader i el director artístic David Molina Gadea realitzen, al llarg del tot el mes d’octubre, diferents visites guiades tot seguint les diferents obres exposades al carrer.

La creació i la transmissió de coneixement són, juntament amb el gruix expositiu del festival, l’eix vertebrador de l’acció cultural que porta a terme La Nuu. Entre les diferents activitats pedagògiques que es programen, les visites guiades han esdevingut un dels actius més importants de La Nuu i alhora una de les seccions més valorades pel públic assistent.

NIT SCREEN

NIT SCREEN

 

20.00h. SCREEN

Plaça Salvador Allende

La secció SCREEN està dedicada a treballs fotogràfics en format audiovisual i va lligada a la convocatòria  d’un concurs internacional amb una dotació econòmica de 1000 euros. El jurat d’enguany està format per Pucho, Juan Pedro Martín vocalista del grup Vetusta Morla i cinèfil empedreït, la curadora Natasha Christia i la fotògrafa i editora Emilie Hallard.

Durant la nit Screen es farà el passi dels treballs selecionats i el jurat desvetllarà el nom del fotògraf guanyador d'aquesta edició.

 Per a veure les bases de participació consulta a la nostra plana de 

Convocatòries

Concert de Cloenda

Concert de Cloenda

 

21.00h.THE KILLING HITS

Plaça Salvador Allende

Tothom pensava que cinc estrelles del rock com Elvis Presley, Kurt Cobain, Freddy Mercury, Jim Morrison i John Lennon ja no eren entre nosaltres, però no és així, simplement uns eren de viatge amb la Imserso, d’altres de retir espiritual al Tibet. Cansats ja dels bufets lliures i tocar el bol tibetà, aquestes cinc icones de la música han tornat als escenaris per retre homenatge a les seves principals influències: Raphael, Sonia i Selena, Camilo Sesto, Chenoa.....
Sota el nom de The Killing Hits, aquests cinc músics són els causants de que l’índex de trancament de maluc durant els darrers anys s’hagi disparat de forma alarmant, de que els fabricants de sabates no trobin cap sola que pugui resistir els seus passos de ball i que el seu públic l’endemà només pugui repetir aquestes sis paraules: Yo Quiero BailarToda La Noche

Un Hit per governar-los a tots. Un Hit per trobar-los. Un Hit per atreure’ls a tots i lligar-los a les tenebres de la Festa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informacióAccepto