Fina Miralles

(Sabadell, Espanya, 1950)

Fina Miralles és una les artistes més significatives en l’àmbit de les arts visuals catalanes. Va començar a desenvolupar la seva obra en el context de la dictadura franquista, en un entorn hostil i limitador, en què la censura controlava qualsevol forma d’expressió sota imposicions morals. El treball de Fina Miralles trenca amb les propostes academicistes de l’època i amb les formes de comportament establertes,redefinint el concepte del fet artístic. La seva producció ha estat adscrita a l’art conceptual, el Land Art i el feminisme. Tanmateix, la seva complexitat desborda aquestes etiquetes.

 

En aquesta edició presentem una mostra de les seves Fotoaccions, un conjunt de fotografies que documenten dues sèries d’accions. Relació del cos amb elements naturals són seqüències d'imatges en què es mostra com el cos de Fina Miralles va cobrint-se progressivament amb diferents elements naturals fins a quedar completament ocult: com si es visités de cap a peus amb un vestit de pedres, de terra, d'herba o de palla. Aquestes accions evidencien les connexions entre el cos humà i les diferents matèries. Per altra banda, Relació del cos amb elements naturals en accions quotidianes són imatges que reprodueixen algunes de les accions que conformen la nostra vida quotidiana: respirar, mirar, rentar-se, menjar, passejar o fumar. Les imatges constitueixen una mena de registre o diari fotogràfic, un repertori d'actes quotidians seleccionats per l'artista. Fotografies que es fan mitjançant el gest i l’acció. Una performació o imatge performativa que crea i es crea a través d’un enunciat autoreferencial i constitutiu de realitat.

Estructura Plaça Estació (Mapa)

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informacióAccepto