Patrick Taberna

( St Jean de Luz, França, 1964)

Patrick Taberna va començar a fotografiar durant els seus viatges a Europa, Àsia, Orient Mitjà i Estats Units amb el llibre Els camins del món de Nicolas Bouvier a la butxaca. Poc després de la seva arribada a París el 1987, va assistir assíduament al Club 30×40 dirigit per Jean Luc Lemaitre i després Francis Richard. L'any 1997 va fer una acció d’art postal: Passage en Ouest on deu persones van rebre durant 37 setmanes consecutives una foto-postal diferent. Aquesta aventura li va permetre, sobretot, mantenir correspondència amb els seus admirats fotògrafs Bernard Plossu i Robert Frank. Patrick Taberna va guanyar el premi del Fnac París l’any 2001 pel seu treball Nos Italies i l'any 2004 va rebre de la Fundació HSBC per Au fil des jours.

La seva fotografia –encara vinculada al viatge però més íntima– esdevé cada cop més autobiogràfica i ofereix imatges d'un passat considerat sense nostàlgia, com una riquesa que enriqueix el present. Segons l’autor, la fotografia, la pintura, les arts visuals, la poesia,la literatura etc... són totes elles falses barreres, només hi ha imatges que parlen.

La sèrie que presenta Au fil des jours transcorre al llarg de 4 anys, del 2000 al 2003,els anys que van del naixement de la seva primera filla Clément fins al de la seva germana Héloïse. Aquestes imatges es van creant al llarg dels dies, en companyia de les persones estimades i en la intimitat de la família. Fotografies quadrades en color i blanc i negre, totes d’una factura poètica. Les imatges que recull ajuden a compondre una bitàcola dels instants eterns, una autobiografia de l'atzar que l’espectador pot utilitzar per imaginar una història pròpia. Imaginació i imatge comparteixen la mateixa etimologia. Totes les imatges son una ficció i la memòria una altre invenció.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informacióAccepto